SAMO NE TO: Ovoga su se svi PRIBOJAVALI - virus ušao u dom za stare! PANIKA u Čačku

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2021, 14:03

SAMO NE TO: Ovoga su se svi PRIBOJAVALI - virus ušao u dom za stare! PANIKA u Čačku

Pojavio se neočekivani problem u Čačku.

U Opštoj bolnici u Čačku trenutno je smešteno 107 kovid pacijenata, dvoje najtežih bolesnika priključeno je na respiratore, a u protekla 24 sata od posledica opakog virusa preminule su dva osobe iz Ivanjice i Čačka.

- Korona virus se pojavio i tamo gde smo ranije strepeli, a to je Dom za stare u Kačulicama. Godinu dana smo se danonoćno borili da tu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne krene epidemija iz prostog razloga, ako tu krene biće veliki broj preminulih, s obzirom na starosnu dob i zdravstveno stanje ljudi koji su korisnici Doma. Devetog marta javljeno nam je da se tamo pojavio problem. Od svih pregledanih 11 je pozitivno, dvoje je hospitalizovano, a devet je u relativno dobrom stanju - pojasnio je rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korona doktor Mihailo Luković.

Korona virusom zaraženo je i pet zaposlenih Doma za stare u Kačulicama, ali su svi na kućnom lečenju. Korisnicima doma prvo je ponuđeno da budu zaštićeni vakcinama, a od njih 77 koliko ih ima, 30 je primilo vakcinu u januaru i apsolutno su zaštićeni. Ostali navodno nisu iako im je vakcinacija bila ponuđena.

Kad je u pitanju broj prosvetnih radnika i bolesne dece, doktor Luković je objasnio da je na nivou okruga bilo devet, 15, 14 u prethodna tri dana, a to podrazumeva i vaspitače i radnike koji rade u školama i decu.

Srednje škole su prešle na onlajn nastavu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.