SAMO JE ŽELEO DA SE SVE ZAVRŠI Potresne reči supruge najdužeg Kovid pacijenta! PREMINUO nakon 14 meseci borbe

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 16:39

"SAMO JE ŽELEO DA SE SVE ZAVRŠI" Potresne reči supruge najdužeg Kovid pacijenta! PREMINUO nakon 14 meseci borbe

Najduži britanski Kovid pacijent, koji je proveo proteklih 14 i po meseci u bolnici, umro je nakon što je odlučio da prekine lečenje.

Džejson Klek (49) je primljen u bolnicu St Džejms u Lidsu 31. marta prošle godine i tamo je ostao do petka ujutru. Preminuo je juče, okružen porodicom.

Njegova žena Sue Kelk (63) rekla je da je Džejsonova bitka postala previše teška i da je rekao da više ne može da "živi ovako". Odajući počast svom mužu, Sue je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekla:

- Otišao je mirno. Definitivno mu je bilo važno da to uradi svojim uslovima. Ljudi možda misle da nije bio hrabar, ali Bože moj, bio je hrabar. Stvarno mislim da jeste. Mislim da je ovo najhrabrija stvar koju je ikada mogao da uradi - da zapravo kaže "Ne želim više da živim ovako".

Džejson, koji je imao dijabetes i astmu tipa II, borio se za život na intenzivnoj nezi od 3. aprila prošle godine. Virus mu je poharao pluća i uništio bubrege. Takođe je imao ozbiljnih problema sa stomakom pa je morao da se hrani intravenozno.

Bilo je nade u martu ove godine kada je 15 dana proveo bez upotrebe respiratora.

15 meseci se borio sa koronom, pa preminuo. pic.twitter.com/TMMY5x4arq

— pensador (@sakriosamime) June 19, 2021

U to vreme je priznao porodici da želi da se vrati u svoj dom u Lidsu, rekavši da samo želi da "sedne na sofu i jede čips sa svojom Sue dok gledaju televiziju", prenosi Metro.

- U nekoliko navrata sam gubio nadu, uglavnom zato što se čak i sada odredište ka kom idem čini tako daleko - rekao je on.

Džejsonov oporavak krenuo je na bolje do te mere da je mogao da pije šolje čaja i jede kolače, vraćajući se jednoj od svojih strasti - računarskom kodiranju. Nažalost, početkom maja, stanje se pogoršalo i na kraju je morao da provede nekoliko dana na respiratoru. Uz to, razvile su se dve infekcije.

Sue je rekla da se od njih "nikada nije oporavio".

Na kratko je skinut sa respiratora i tada je zaključio da mu je svega dosta. "Samo je želeo da se sve završi" rekla je Sue.

Džejson je na svoj zahtev pušten na kućno lečenje i preminuo je juče okružen porodicom, usled posledica Kovida.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.