SAJAM NAORUŽANjA IDEX: Srbija ima bespilotni helikopter

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2017, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAJAM NAORUŽANjA IDEX: Srbija ima bespilotni helikopter

U Abu Dabiju su prikazana novi proizvodi odbrambene industrije Srbije, artiljerijska raketa sa korekcijom putanje Šumadija, dometa 300 km, bespilotni helikopter Stršljen, oklopno vozilo Miloš i raketa Grad dometa 52 km U glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata Abu Dabiju danas je otvorena 13. međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme IDEX 2017, na kojoj svoje kapacitete predstavljaju srpske kompanije Jugoimport SDPR, Sloboda, Prva petoletka, Zastava oružje, Krušik >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Borbeni složeni sistemi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. U Abu Dabiju su prikazana četiri nova proizvoda odbrambene industrije Srbije, i to artiljerijska raketa sa korekcijom putanje Šumadija, dometa 300 kilometara, namenjena za lansiranje sa višecevnog lansera raketa, bespilotni helikopter za osmatranje i borbena dejstva Stršljen, višenamensko oklopno vozilo Miloš, namenjeno za izviđačka, patrolna i specijalna dejstva i zaštićeno od dejstava protivtenkovskih mina, kao i artiljerijska raketa Grad, dometa 52 kilometra, kalibra 122 milimetra. Navodi se da su ti proizvodi izazvali veliko interesovanje posetilaca sajma. U Abu Dabiju, kako se dodaje u saopštenju, boravi i delegacija Ministarstva odbrane koju predvodi pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović. Miloradović je rekao da je "tržište UAE jedno od ključnih za odbrambenu industriju Srbije, koja na njemu trenutno ima aktivnih ugovora u vrednosti od oko 220 miliona dolara". "Oružane snage i odbrambena industrija UAE su takođe strateški partner u razvoju više tipova sofisticiranog naoružanja koje treba da značajno unapredi operativne sposobnosti Vojske Srbije i naš izvozni potencijal. U toku su razgovori koji treba da rezultiraju potpisivanjem novih ugovora, kako za isporuke standardnog oružja i municije iz naše odbrambene industrije, tako i otvaranjem novih projekata zajedničkog razvoja", izjavio je pomoćnik ministra Miloradović.Delegacija Srbije sastala se danas sa komandantom vojnog vazduhoplovstva UAE, generalom Ibrahimom Naserom Al Alavijem sa kojim je razmatrana saradnja dvaju vazduhoplovstava, kao i sa kopredsedavajućim komisije za vojnoekonomsku saradnju Ministarstva odbrane Republike Srbije i Generalštaba UAE brigadnim generalom Vahidom Al Zakijem. Na Sajmu IDEX 2017 prema najavama organizatora učestvovaće više od 1.200 kompanija iz 57 zemalja.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

[VIDEO] Šta se sve nalazi na štandu „Jugoimport SDPR-a“ na sajmu IDEX 2017

Izvor: TangoSix.rs, 19.Feb.2017

Kako smo danas javili, prisustvo kompanije „Jugoimport SDPR“ na 13. po redu IDEX-u ogleda se u do sada njihovom najvećem štandu na nekoj sličnoj manifestaciji kao i po premijerama novih vozila, vazduhoplova i raketa..Uz „SDPR“ prisutni su i predstavnici i proizvodi kompanija „EDePro“,...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.