SADA JE I SIGURNO - NOVI SAD DOBIJA ČETVRTI MOST: Nova investicija spojiće grad sa Fruškogorskim koridorom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 10:51

SADA JE I SIGURNO - NOVI SAD DOBIJA ČETVRTI MOST: Nova investicija spojiće grad sa Fruškogorskim koridorom

Novi most će biti produžetak Bulevara Evrope i veliki  je uspeh što smo dobili podršku države da se taj novi most spoji sa Fruškogorskim koridorom.

Sada je već sasvim sigurno da će se graditi četvrti most u Novom Sadu i kako je rekao gradonačelnik Miloš Vučević, koji nije želeo da precizira datum početka izgradnje, od tog trenutka nas dele nedelje.

Gradonačelnik je napomenuo da je izuzetno zadovoljan što je Novi Sad za ovaj projekat dobio podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << države jer će se novi most u potpunosti finansirati iz budžeta Republike Srbije.

On je dodao da su potpuno sulude priče da je neko protiv izgradnje novog mosta.

- To je spas za Novo naselje, Adamovićevo, Grbavicu ali i velika razvojna šansa za sve prema Beočinu - istakao je gradonačelnik.

- Grad Novi Sad bi teško to mogao sam da finansira. Biće to klasičan gradski most neće biti tranzitni, sa pešačkim i biciklističkim stazama,  sa obe strane - dodao je Vučević.

On se osvrnuo i na žalbe pojedinih aktivista da će izgradnjom novog mosta život na Bulevaru biti nemoguć zbog velike količine buke.

- Neće biti više buke, može biti samo manje buke koliko god to nekome zvučalo nelogično, jer će biti postavljene zvučne barijere, smanjiće se pritisak na mostu Slobode. Bićemo daleko bolje organizovaniji i opremljeniji u pogledu saobraćajne infrastrukture. Posle brze pruge taj projekat izaziva najviše interesovanja ja sanjam taj projekat - naveo je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.