SAD zabrinute zbog mađarsko-ruskih odnosa

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 19:52

SAD zabrinute zbog mađarsko-ruskih odnosa

SAD su zabrinute zbog kontinuiranih napora mađarske vlade da nastavi sa negovanjem odnosa sa Rusijom, izjavio je američki ambasador u Budimpešti Dejvid Presman.

On je to izjavio nakon što je Vašington uveo sankcije trojici zvaničnika ruske Međunarodne investicione banke sa sedištem u Budimpešti, prenosi Rojters.

Presman je na konferenciji za medije rekao da je mađarska vlada odbacila zabrinutost Vašingtona, prenosi Rojters.

Prethodno je šef kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mađarskog premijera Gergeli Gulijaš rekao da američka diplomatija nije odustala od podržavanja rata, ali da zvanična Budimpešta neće podleći pritiscima.

On je naveo da životi mogu da budu spašeni samo primirjem i mirovnim pregovorima, jer nijedna strana ne može da dobije ovaj rat. Gulijaš je ponovio da je Mađarska osudila rusku agresiju i pružila humanitarnu pomoć Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.