SAD urgiraju da se proširi embargo Iranu, ostale zemlje nisu saglasne

Izvor: B92, 05.Avg.2020, 22:29

SAD urgiraju da se proširi embargo Iranu, ostale zemlje nisu saglasne

SAD vrše pritisak da se proširi međunarodni embargo na izvoz oružja u Iran i zahtevaju da se usvoji druga verzija teksta rezolucije u Savetu bezbednosti UN.

Međutim, u dipolomatskim krugovima na Ist riveru može čuti ocena da među 15 članica SB ne vlada entuzijazam povodom američkog predloga.

Da bi bila usvojena verzija emeričke rezolucije, potrebno je da najmanje 9 članica glasaju "za" kako bi se Rusija i Kina primorale da ulože veto koji je već najavljen i u Moskvi, i u Pekingu.

Diplomate ocenjuju da će Vašington morati da se upusti u tvrdu i haotičnu diplomatsku borbu ukoliko želi da se prošire međunarodne sankcije Iranu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.