SAD su pirati sa Kariba: Oglasio se iranski ministar i otkrio DETALJE ZAPLENE ČETIRI TANKERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 19:57

SAD su pirati sa Kariba: Oglasio se iranski ministar i otkrio DETALJE ZAPLENE ČETIRI TANKERA

Zaplena je izvršena u nameri da se osujeti isporuka energenata Venecueli

Nafta iz tankera koje su zaplenile SAD na putu ka Venecueli nije u vlasništvu Irana, izjavio je danas iranski ministar energetike, insistirajući da SAD nisu imale pravo da vrše konfiskaciju tovara u međunarodnim vodama.

Američka administracija je saopštila da je zaplenila naftu iz četiri tankera u nameri da osujeti iransku isporuku energenata Venecueli, u okviru svoje politike maksimalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pritiska na Iran i Venecuelu, preneo je AP.

Prema rečima iranskog ministra energetike Bidžana Namdara, nafta je - prodata kupcima i uplata je već izvršena.

- Amerikanci tvrde da su zaplenili iransku naftu. Međutim iako je nafta poslata iz Irana, ni tankeri ni nafta nisu u vlasništvu Irana - pojasnio je iranski ministar, ne navodeći ko su krajnji kupci nafte.

Iranski ministar je na svom Tviter nalogu objavio da su SAD "pirati sa Kariba".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.