SAD oduzele milione dolara ekstremističkim organizacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 22:42

SAD oduzele milione dolara ekstremističkim organizacijama

Ministarstvo pravosuđa SAD oduzelo je milione dolara sa računa za kripto valute na koje su se ekstremističke organizacije u inostranstvu, uključujući Al-Kaidu i Islamsku državu, oslanjale da prikupe novac za svoje poslovanje, objavili su danas zvaničnici.

Trampova administracija saopštila je da su grupe koristile račune kako bi prikupile donacije, uključujući i lažnu prodaju zaštitne opreme za pandemiju korona virusa, prenosi AP .

Zvaničnici su ovo opisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao najveću zaplenu fondova digitalne valute u vezi sa terorizmom. Kripto valute poput Bitkona favorizuju se za nezakonite transakcije, jer se smatraju teškim za pronalaženje, a jedna od grupa izričito je ohrabrila takve donacije, navodi Odeljenje.

Pravna akcija ima za cilj da oduzme organizacijama sredstva potrebna za kupovinu oružja i opreme i obuku boraca, rekao je pomoćnik generalnog tužioca. Oduzeti novac će, kako se očekuje, biti dodeljen fondu za žrtve terorističkih napada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD zaplenile milione dolara sa kriptovalutnih naloga koje su koristili ekstremisti

Izvor: Beta, 13.Avg.2020

SAD su danas saopštile da su zaplenile milione dolara sa kriptovalutnih naloga koje su ekstremističke organizacije u inostranstvu koristile za finansiranje nasilnih operacija.Ministarstvo pravde SAD navelo je da su ekstremističke grupe, medju kojima su Al Kaida i Islamska država, koristile naloge...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.