SAD neće ukidati sankcije Iranu kako bi se vratio pregovorima

Izvor: B92, 07.Feb.2021, 19:24

SAD neće ukidati sankcije Iranu kako bi se vratio pregovorima

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je za CBC da SAD neće ukidati ekonomske sankcije Iranu da bi se Teheran vratio pregovorima o iranskom nuklearnom programu.

Na pitanje da li će SAD prvo ukinuti sankcije kako bi se Teheran vratio za pregovarački sto, Bajden je kratko odgovorio "ne", a upitan da li Iran prvo mora da obustavi prosec obogaćivanja uranijuma, Bajden je samo klimnuo glavom, prenosi Rojters.

Nije sasvim jasno šta je tačno mislio američki predsednik s >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obzirom da je sporazumom postignutim 2015. godine Iranu dozvoljeno da obogaćuje uranijum uz izvesna ograničenja, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden: Sankcije Iranu će biti ukinute kada se vrati poštovanju sporazuma

Izvor: N1 televizija, 07.Feb.2021

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da sankcije Iranu neće biti ukinute dok se ta zemlja ne vrati poštovanju svojih obaveza prema međunarodnom sporazumu o iranskom nuklearnom sporazumu, prenela je američka televizijska mreža CBS.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.