SAD i Kina dogovorile se o sankcijama S. Koreji

Izvor: B92, 25.Feb.2016, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Kina dogovorile se o sankcijama S. Koreji

SAD i Kina su dogovorile nacrt rezolucije o pooštrenju sankcija Saveta bezbednosti UN protiv Severne Koreje zbog najnovije nuklearne probe zvaničnog Pjongjanga.

Dvojica neimenovanih diplomata, koji su želeli da ostanu anonimni, navode da su Peking i Vašington postigli dogovor o nacrtu rezolucije, o kojem bi se u narednih nekoliko dana moglo glasati u 15-članim Savetom bezbednosti, preneo je Rojters.

Kina i SAD, koje u SB imaju pravo veta, poslednjih sedam nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregovaraju o nacrtu rezolucije, nakon što je Severna Koreja 6. januara izvela svoju poslednju nuklearnu probu.

"To je konkretan, dug nacrt, za koji se nadam da će biti usvojen narednih dana", rekao je jedan od diplomata i dodao: "Izmedju dve zemlje je bio značajan broj neslaganja kad je reč o sadržaju rezolucije, ali je dogovor sada postignut."

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD i Kina dogovorile se o sankcijama S. Koreji

Izvor: Akter, 25.Feb.2016

SAD i Kina su dogovorile nacrt rezolucije o pooštrenju sankcija Saveta bezbednosti UN protiv Severne Koreje zbog najnovije nuklearne probe zvaničnog Pjongjanga..Dvojica neimenovanih diplomata, koji su želeli da ostanu anonimni, navode da su Peking i Vašington postigli dogovor o nacrtu rezolucije,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.