SAD: Zaraćeni sudanski generali pristali na produžetak primirja za još tri dana

Izvor: Beta, 25.Apr.2023, 00:01

SAD: Zaraćeni sudanski generali pristali na produžetak primirja za još tri dana

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Anthony Blinken) rekao je večeras da su dva zavađena sudanska generala pristala na produžetak krhkog primirja za još tri dana dok strane zemlje i dalje evakuišu svoje državljane iz Sudana.Zaraćene strane, regularna vojska i paravojne Snage za brzo reagovanje uglavnom su ignorisale seriju proklamovanih prekida vatre.Najnovije primirje, koje se poklapa sa tekućim muslimanskim praznikom, pomoglo je da se olakša evakuacija hiljada ljudi iz glavnog grada Sudana, Kartuma.Primirje je trebalo da istekne večeras.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki državni sekretar: Zaraćeni sudanski generali pristali na produžetak primirja za još tri dana

Izvor: Danas, 25.Apr.2023

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Anthony Blinken) rekao je večeras da su dva zavađena sudanska generala pristala na produžetak krhkog primirja za još tri dana dok strane zemlje i dalje evakuišu svoje državljane iz Sudana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.