Izvor: Piplmetar.rs, 25.Apr.2023, 04:30

Američki državni sekretar: Zaraćeni sudanski generali pristali na produžetak primirja za još tri dana

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Anthony Blinken) rekao je večeras da su dva zavađena sudanska generala pristala na produžetak krhkog primirja za još tri dana dok strane zemlje i dalje evakuišu svoje državljane iz Sudana.
Zaraćene strane, regularna vojska i paravojne Snage za brzo reagovanje uglavnom su ignorisale seriju proklamovanih prekida vatre.
Najnovije primirje, koje se poklapa sa tekućim muslimanskim praznikom, pomoglo je da se olakša evakuacija hiljada ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << iz glavnog grada Sudana, Kartuma.
Primirje je trebalo da istekne večeras.
Foto
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari Ime *
Komentar



Ostali komentari (0)



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

U Sudanu primirje, ali uz zvuke eksplozija

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2023

Zaraćene strane, regularna vojska Sudana i paravojne Snage za brzu podršku (RSF) obavezale su se da će i danas poštovati dogovororeni prekid vatre, međutim, glavnim gradom Kartumom još odjekuju eksplozije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.