Ružić i Bratić: Najbolji odnosi prioritet,unaprediti saradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 14:03

Ružić i Bratić: Najbolji odnosi prioritet,unaprediti saradnju

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić danas je u Beogradu, sa ministarkom prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore Vesnom Bratić, razgovarao o jačanju odnosa, a dogovoreno je da se napravi sveobuhvatni predlog sporazuma o saradnji dva ministarstva.

Ružić i Bratić izrazili su uverenje da će se razviti najbolji odnosi, pre svega u oblasti naučne, prosvetne i tehnološke saradnje, ali i istakli da je potrebno još veće zajedničko učešće na međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projektima.

Kako su preneli novinarima u Klubu poslanika, gde je održan sastanak, razgovarano je i o projektima u programu ERASMUS+ i HORIZONT Evropa, kao i organizovanju letnjih i zimskih škola i edukativnih kampova.

"Našu saradnju možemo da unapredimo u korist građana Srbije i Crne Gore", poručio je Ružić.

Bratić je zahvalila na toploj dobrodošlici i istakla da joj je izuzetna čast da bude u poseti, kako kaže, zemlji koja je Crnoj Gori u svakom smislu istorijski i kulturološki, prijateljska i bratska.

"Želim da zahvalim na srdačnom dočeku, ali i na prilici da zajedno uspostavljamo bolje odnose, a najbolji odnosi su prioritet. To je stav koga se držimo i volela bih da kolege iz Srbije uskoro vidimo u Crnoj Gori", naglasila je ona.

Delegacija Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, koju predvodi ministarka Bratić, boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Ocenjivanje isključivo u školama, potrebne tri ocene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021

Ocenjivanje učenika će biti sprovedeno po Pravilniku koji je utvrđen prošle godine i svaka zaključna ocena mora biti javna i obrazložena, poručio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić...On je u Klubu poslanika, gde se sastao sa ministarkom prosvete, nauke, kulture...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.