Izvor: Beta, 15.Jun.2021, 12:18

Ružić: Potpisan Memorandum o formiranju kinesko-srpske laboratorije za otkriće novih lekova

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je Memorandum o razumevanju sa Institutom Materija medika Kineske akademije nauka iz Šangaja o formiranju zajedničke kinesko-srpske laboratorije za prirodne proizvode i otkriće novih lekova."Ovaj Memorandum stvara odlične uslove za ostvarivanje saradnje u oblasti nauke i obrazovanja izmedju naše dve zemlje i predstavlja nastavak uspešne saradnje između Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" i Šangajskog instituta Materija medika, Kineske akademije nauka", kazao je Ružić i dodao da je to prva takva laboratorija u Srbiji i jedina u regionu, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.Ciljevi memoranduma su ispitivanja prirodnih lekova i bezbednosti hrane, razmena istraživača i saradnja u oblasti naučnog istraživanja i otkrivanja novih lekova. Prema njegovim rečima, zahvaljujući  memorandumu, srpski studenti će moći da odlaze na master i doktorske studije na šangajski Institut Materija medika.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić potpisao Memorandum o kinesko-srpskoj laboratoriji za otkriće novih lekova

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je Memorandum o razumevanju sa Institutom Materija medika Kineske akademije nauka iz Šangaja o formiranju zajedničke kinesko-srpske laboratorije za prirodne proizvode i otkriće novih lekova.

Nastavak na N1 televizija...

Potpisan Memorandum o kinesko-srpskoj laboratoriji za otkriće novih lekova

Izvor: RTS, 15.Jun.2021

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je Memorandum o razumevanju sa Institutom Materija medika Kineske akademije nauka iz Šangaja o formiranju zajedničke kinesko-srpske laboratorije za prirodne proizvode i otkriće novih lekova. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.