Rusko državno tužilaštvo u ofanzivi protiv virtuelnih valuta

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko državno tužilaštvo u ofanzivi protiv virtuelnih valuta

Ruski organi državne uprave i Banka Rusija planiraju zajedničku akciju u oblasti takozvanih virtuelnih valuta, saopštilo je Državno tužilaštvo nakon sastanka o legitimnosti korišćenja anonimnih sistema virtuelnog plaćanja, uključujući i bitkoin.

Planiranje konkretnog zajedničkog delovanja Banke Rusije i državnih organa u sprečavanju kršenja zakona u oblasti opticaja novca u Rusiji, podrazumeva niz konkretnih rešenja u cilju sprečavanja kršenja imovinskih prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << građana i organizacija u vezi sa korišćenjem virtuelnih valuta, navodi se u saopštenju.

Uzimajući u obzir strana iskustva "planiraju se dalji koraci na pravnom regulisanju ove oblasti", preneo je Itar tas.

Centralna banka je 27. januara zvanično zauzela stav prema virtuelnim valutama i najpopularnijom među njima - bitkoinu. Banka ih je okarakterisala kao surogate novca i upozorila građane i kompanije na opasnosti njihovog korišćenja.

Pored toga, regulatorni organi smatraju operacije virtuelnim valutama potencijalno sumnjivim, čiji mogući cilj je finansiranje terorizma ili pranje novca.

Bitkoin je najuspešnija i verovatno najkontroverzija šema virtuelne valute. Ona se koristi u mnogim zemljama i konkuriše zvaničnim valutama, među kojima i evru i dolaru. Pri tome, bitkoin nema kao garanciju nikakvu imovinu, niti je vezan za bilo koju valutu u svetu, a njegov kurs se odredjuje ponudom i potražnjom na tržištu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusko državno tužilaštvo protiv virtuelnih valuta

Izvor: Capital.ba, 11.Feb.2014, 08:41

MOSKVA, Ruski organi državne uprave i Banka Rusija planiraju zajedničku akciju u oblasti takozvanih virtuelnih valuta, saopštilo je Državno tužilaštvo nakon sastanka o legitimnosti korišćenja anonimnih sistema virtuelnog plaćanja, uključujući ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.