Ruski štit: Dronovi se zabijaju u tenk i raspadaju kao igračke VIDEO

Izvor: B92, 12.Sep.2023, 23:18

Ruski štit: Dronovi se zabijaju u tenk i raspadaju kao igračke VIDEO

Na društvenim mrežama pojavio se novi video koji prikazuje neuspešan napad ukrajinskih dronova na oklopljeni ruski tenk.

Video je snimljen kamerom postavljenom na kupolu ili rešetku kupole ruskog tenka. Autor kaže da je ruski tenk iz odreda "O". Prvi FPV dron dolazi sa leve strane tenka i direktno udara u kupolu.

Iako je pogodak bio precizan, ispostavilo se da je potpuni promašaj. Kumulativno punjenje ne eksplodira, a dron se raspada na komade. Ovaj napad više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << liči na igračku koja se zabila u tenk. Rezultat – nikakav.

Nešto kasnije, dok tenk manevriše unazad, na kraju snimka, drugi dron je udario u tenk i pogađa poziciju tačno na kojoj se nalazi kamera. Ponovo nema rezultata i tenk nastavlja da se kreće normalno.

U oba slučaja, žičana zaštita je sprečila eksplozivno punjenje na dronu da eksplodira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.