Ruski predsednik otišao na božićnu liturgiju: Pogledajte u kojoj svetinji je izabrao da dočeka Božić (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2021, 00:13

Ruski predsednik otišao na božićnu liturgiju: Pogledajte u kojoj svetinji je izabrao da dočeka Božić (VIDEO)

Rusi proslavljaju Božić 7. januara

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvuje božićnoj liturgiji u drevnom manastiru svetog Nikole koji se nalazi na ostrvu Lipno - jezero Iljmenj, nedaleko od Novogoroda.

Владимир Путин приехал на Рождественское богослужение в новгородскую церковь Николы на Липне на острове Липно на озере Ильмень. pic.twitter.com/VYCcogeBmk
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) January 6, 2021

Prošle godine Putin je dočekao Božić u crkvi Preobraženja u u Sankt Peterburgu. U istoj hramu je bio i godinu dana ranije i 2012. godine kad je bio premijer. Putin je prošle godine rekao novinarima da je kršten baš u ovom hramu u Sankt Peterburgu.

U septembru 2016. godine Putin je, zajedno sa Dmitrijem Medvedevom posetio crkvu svetog Nikole na ostrvu Lipno koja je izgrađena u XIII veku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.