Ruski parlament organizuje takmičenje za najbolju rep pesmu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski parlament organizuje takmičenje za najbolju rep pesmu

Ruski parlament najavio je takmičenje za najbolju rep pesmu, usred mera protiv savremene muzike koje su podsetila na cenzuru umetnosti iz sovjetskih vremena.

Desetak repera je nedavno imalo otkazane nastupe posle upozorenja zvaničnika koji tvrde da takva muzika promoviše pogrešne vrednosti. Najmanje tri muzičara su pritvorena.

U simboličnom gestu pomirenja, Državna duma je najavila da će organizovati takmičenje za najbolju rep pesmu na temu putovanja u Rusiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pobednik, preme poslaniku Mihailu Degtjarevu, osvojiće put po ruskim gradovima.

Rep je jedan od najpopularnijih muzičkih žanrova među ruskom omladinom zahvaljujući otvorenom predstavljanju svakodnevne realnosti i oštroj kritici vlasti

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.