Ruski oficir pijan pucao po vagnerovcima? Kriv sam VIDEO

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 13:27

Ruski oficir pijan pucao po vagnerovcima? "Kriv sam" VIDEO

Pres služba Jevgenija Prigožina objavila je snimak na kom vagnerovci ispituju potpukovnika Romana Venevitina, zapovednika 72. motorizirane streljačke brigade.

Venevitin na snimku priznaje kako je naredio razoružavanje Vagnerove grupe za brzo delovanje, piše Meduza.

Potvrdio je i kako je pod "uticajem alkohola" zapucao na vozilo Ural u kom su se nalazili vagnerovci. Venevitin navodi da je to učinio "iz lične nesklonosti" prema Vagneru. Čovek iza kamere pita potpukovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako se mogu okarakterisati njegovi postupci. Nakon duge pauze, Venevitin odgovara: "Kriv sam".

Telegram kanal Sirena piše da je u bazama podataka vojnika pronašao ime Roman Venevitin. Prema kanalu, on ima 45 godina, službenik je u ruskim oružanim snagama, a pre toga je radio u bezbednosnoj agenciji Sparta u regiji Nižnji Novgorod. 2013. godine navodno mu je oduzeta vozačka dozvola zbog vožnje u pijanom stanju.

Prigožinova pres služba je ranije objavila izveštaj prema kojem su vagnerovci ušli u obračun s pripadnicima ruskog ministarstva obrane u blizini sela Semigorje, koje se nalazi nedaleko od Bahmuta. Naveli su da se to dogodilo 17. maja, kad su plaćenici otkrili da je minirala puteve za povlačenje.

Tvrde da su ruske snage zapucale na vagnerovce kad su ovi pokušali da očiste put.

Dodali su da je tokom kratkog sukoba oštećen Ural, o kom govori Venevitin i da su vagnerovci poduzeli mere za "eliminaciju agresije i zadržavanje vojnog osoblja ruskog Ministarstva odbrane".

Ministarstvo odbrane Rusije nije želelo da komentariše snimak.

Podsetimo, Prigožin je 20. maja izjavio da je Bahmut pod potpunom kontrolom njegovih jedinica. Pet dana kasnije, najavio je početak postepenog povlačenja iz grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Wagner objavio video ruskog časnika koji 'priznaje da je naredio napad na plaćenike'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jun.2023

U trenucima napetosti između ruskih plaćenika Wagnera i Oružanih snaga Rusije, privatna skupina koju vodi Jevgenij Prigožin objavila je video zarobljenog ruskog potpukovnika u kojem on "priznaje" da je naredio napad na wagnerovce. Videozapis, koji je 4. lipnja objavila Wagnerova tiskovna služba,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.