Ruska mornarica počela vojne vežbe u Crnom moru

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 13:23

Ruska mornarica počela vojne vežbe u Crnom moru

Ruska mornarica započela je danas vojne vežbe u Crnom moru, uoči očekivanog dolaska američkih ratnih brodova u to područje, javljaju ruske novinske agencije.

U vojnoj vežbi učestvuju vojni brodovi iz ruske Crnomorske flote, koja ima svoju bazu na Krimu, kao i helikopteri i avioni, prenosi agencija Rojters.

U okviru vežbi će se uvežbavati pucanje na vazdušne i kopnene ciljeve.

Dva američka bojna broda trebalo bi da stignu u Crno more ove nedelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što su zvanični Vašingon i NATO "podigli uzbunu" zbog nagomilavanja ruskih snaga u blizini Ukrajine i na Krimu.

Zvanična Moskva je izrazila očekivanje da će se američki ratni brodovi, "radi njihovog dobra", zadržati podalje od Krima, nazivajući njihovo rasporedivanje u Crnom moru "provokacijom osmišljenom s ciljem da se testiraju ruski živci".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.