Ruska mornarica počela vojne vežbe u Crnom moru

Ruska mornarica započela je danas vojne vežbe u Crnom moru, uoči očekivanog dolaska američkih ratnih brodova u to područje, javljaju ruske novinske agencije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.04.2021.

13:25

Ruska mornarica počela vojne vežbe u Crnom moru
Ilustracija: EPA-EFE/ FOCKE STRANGMANN

U vojnoj vežbi učestvuju vojni brodovi iz ruske Crnomorske flote, koja ima svoju bazu na Krimu, kao i helikopteri i avioni, prenosi agencija Rojters.

U okviru vežbi će se uvežbavati pucanje na vazdušne i kopnene ciljeve.

Dva američka bojna broda trebalo bi da stignu u Crno more ove nedelje, nakon što su zvanični Vašingon i NATO "podigli uzbunu" zbog nagomilavanja ruskih snaga u blizini Ukrajine i na Krimu.

Zvanična Moskva je izrazila očekivanje da će se američki ratni brodovi, "radi njihovog dobra", zadržati podalje od Krima, nazivajući njihovo rasporedivanje u Crnom moru "provokacijom osmišljenom s ciljem da se testiraju ruski živci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: