Rusija uzvraća udarac

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 13:11

Rusija uzvraća udarac

Ukrajina se zbog neuspele kontraofanzive usredsredila na izvršavanje terorističkih akata u Rusiji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Usled neuspele takozvane ‘kontraofanzive’ kijevski režim se uz podršku zapadnih sponzora koncentrisao na izvršavanje terorističkih akata protiv civilne infrastrukture u gradovima i naseljima Ruske Federacije“, rekao je Šojgu na tematskom sastanku sa rukovodećim sastavom Oružanih snaga Rusije.

On je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su, u vezi sa terorističkim aktima na ruskoj teritoriji, Oružane snage Rusije višestruko povećale intenzitet napada na ukrajinske vojne objekte, uključujući one koji su obezbeđivali te terorističke akte.

Ministar je takođe naglasio da su, uzimajući u obzir tekuće okolnosti, usvojene dodatne mere za povećanje zaštite civilne infrastrukture Rusije od napada iz vazduha i sa mora.

Prethodno, Šojgu je izjavio da ruske snage vode aktivna dejstva u svim pravcima vođenja specijalne vojne operacije, fokusirajući se na slabljenje borbenih sposobnosti neprijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šojgu: Ukrajina u očajanju troši sve više boraca za napade na ruske položaje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2023

Ukrajina očajnički ubacuje nove snage za napade na ruske položaje, međutim, zahvaljujući dobro izgrađenoj odbrani, veštoj organizaciji paljbe, profesionalnim dejstvima, izdržljivosti i istrajnosti ruskih vojnika napredovanje protivnika nije dozvoljeno, izjavio je danas ruski ministar odbrane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.