Ponedeljak, 31.07.2023.

12:49

Rusija uzvraća udarac

Ukrajina se zbog neuspele kontraofanzive usredsredila na izvršavanje terorističkih akata u Rusiji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Izvor: Sputnjik

Rusija uzvraća udarac
Foto: Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Usled neuspele takozvane ‘kontraofanzive’ kijevski režim se uz podršku zapadnih sponzora koncentrisao na izvršavanje terorističkih akata protiv civilne infrastrukture u gradovima i naseljima Ruske Federacije“, rekao je Šojgu na tematskom sastanku sa rukovodećim sastavom Oružanih snaga Rusije.

On je dodao da su, u vezi sa terorističkim aktima na ruskoj teritoriji, Oružane snage Rusije višestruko povećale intenzitet napada na ukrajinske vojne objekte, uključujući one koji su obezbeđivali te terorističke akte.

Ministar je takođe naglasio da su, uzimajući u obzir tekuće okolnosti, usvojene dodatne mere za povećanje zaštite civilne infrastrukture Rusije od napada iz vazduha i sa mora.

Prethodno, Šojgu je izjavio da ruske snage vode aktivna dejstva u svim pravcima vođenja specijalne vojne operacije, fokusirajući se na slabljenje borbenih sposobnosti neprijatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: