Rusija počela izradu novog aviona - leteće komande

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 10:11

Rusija počela izradu novog aviona - leteće komande

U Voronježu je počela konstrukcija aviona za komandovanje trupama u slučaju nuklearnog rata, rekao je za Sputnjik izvor iz odbrambeno-industrijskog kompleksa.

„Ruske Vazdušno-kosmičke snage dobiće dva vazdušna komandna punkta na bazi Il-96-400M. Jedan od njih je u proizvodnji“, naveo je taj izvor i precizirao da projekat nosi naziv „Zvono-3S".

Prema njegovim rečima, u budućnosti nije isključeno naručivanje i trećeg takvog aviona.

Radio-kompleks >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će omogućiti da se predaju naredbe trupama, uključujući stratešku avijaciju, mobilne i podzemne raketne silose, podmornice-nosače strateškog nuklearnog naoružanja u radijusu od 6.000 kilometara.

Ti avioni „sudnjeg dana“ zameniće postojeće Il-80. Domet leta novih aviona Il-96-400M udvostručiće se u odnosu na prethodnika.

Takvi avioni su predviđeni za evakuaciju najvišeg rukovodstva zemlje i upravljanje snagama u slučaju uništavanja kopnene i satelitske infrastrukture.

Avioni imaju mogućnost dopune goriva u vazduhu i tokom leta ih prate lovci.

Sjedinjene Američke Države takođe poseduju leteće komande na bazi „Boinga 747“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RUSIJA SE UVELIKO SPREMA ZA "SUDNJI DAN" Ubrzano se pravi avion, a podmornica je već na gotovs za slučaj NUKLEARNOG RATA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021

Rusija se priprema za teška vremena..Rusija radi na novom tipu aviona "Sudnjeg dana" koji uzima u obzir pojavu modernih sredstava veze i obrade informacija, uključujući one iz kosmosa. Razlog je, kako ističu ruskih eksperti, činjenica da dok god ima nuklearnog oružja nisu zaustavljene kazaljke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.