Rusija o britanskom izveštaju: Zapanjeni smo koliko lažete

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 22:57

Rusija o britanskom izveštaju: Zapanjeni smo koliko lažete

Tvrdnje načelnika Štaba za odbranu britanske vojske Tonija Radakina da je ruska vojska izgubila "polovinu borbene sposobnosti“"zapanjuju koliko su lažne.

Ovo je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

"Procene britanskog admirala Radakina koje je objavio 'Fajnenšel tajms' o gubicima ruskih oklopnih vozila, zajedno sa tvrdnjama da su se 'prepolovile borbene sposobnosti' ruskih Oružanih snaga, zapanjuju zbog razmera laži", navodi se u saopštenju ruske vojske. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Rusko Ministarstvo podseća da, sa druge strane, britanski vojni komandanti, uključujući ministra odbrane zemlje Bena Volasa "jauču zbog njihovih totalno opustošenih zaliha oružja" i stotina komada vojne tehnike koji su poslati za ukrajinsku "kontraofanzivu", ali koji su "neočekivano" izgoreli prilikom sukoba sa Oružanim snagama Rusije.

"Toliko hvaljene krstareće rakete 'storm šedou' sve češće pogađaju objekte civilne infrastrukture, nažalost dovodeći do žrtava među civilima. Ili padaju pre nego što eksplodiraju i svojim 'udarima' plaše samo skočimiševe", ocenjuje ruski vojni resor.

Kako se navodi, britanska vojna tehnika koja je isporučena Kijevu je "staro gvožđe" koje će nakon pretapanja biti korisno za obnovu DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti.

"Logika i ciljevi propagandnih izjava admirala Radakina u britanskom parlamentu su očigledni – da se iz osiromašenog budžeta izvuče novac za kupovinu novog naoružanja za vojsku umesto starudije koja se šalje u Ukrajinu", zaključuje ruska vojska.

Međutim, ističe se, britanske poreske obveznike je sve teže ubediti u neophodnost daljih isporuka oružja Kijevu usled neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na bojnom polju.

"Pošto ukrajinska vojska ne ostvaruje rezultate na bojnom polju, a sada je sve jasnije da nema ni izgleda za to, ostaje samo da se mašta o tome da je ruska vojska 'izgubila borbenu sposobnost", poručuje ruski vojni resor.

Sudeći po izjavama Radakina, Štab za odbranu britanske vojske prekvalifikovao se iz organa za stratešku analizu i planiranje u ogranak "Bi-Bi-Sija", navodi ruska strana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.