Rusija: Zaraženi premijer, ministar građevinarstva i njegov zamenik

Izvor: B92, 02.Maj.2020, 22:31

Rusija: Zaraženi premijer, ministar građevinarstva i njegov zamenik

Moskva -- Ruski ministar građevinarstva hospitalizovan je zbog infekcije koronavirusom, dan nakon što je objavljeno da je ruski premijer Mihail Mišustin pozitivan.

Premijer je u četvrtak objavio da je test na koronavirus pozitivan i rekao da se povlači u samoizolaciju dok se ne oporavi.

Ministarstvo građevinarstva Rusije saopštilo je da su pedesetjednogodišnji Vladimir Jakušev i njegov zamenik, pedesetogodišnji Dmitrij Volkov, nakon što su prošli testiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko puta u Moskovskoj bolnici, pozitivni na kovid-19, prenosi TAS S.

U Rusiji je u poslednja 24 sata registrovano skoro 10.000 novih slučajeva i 53 preminula, što je četvrti dan zaredom da raste broj zaraženih.

Ukupno je zaraženo skor 125.000 ljudi, a preminulo 1.222.

U kritičnom stanju nalazi se oko 2.300 pacijenata, a pod medicinskim nadzorom je više od 200.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.