Rusija: U fazi smo gorućeg sukoba sa SAD

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 12:30

Rusija: U fazi smo gorućeg sukoba sa SAD

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov ocenio je danas da su Rusija i SAD sada u fazi gorućeg sukoba.

"Sada smo u fazi gorućeg sukoba sa Sjedinjenim Državama. Svedoci smo direktne umešanosti te države u hibridni rat sa Rusijom na najrazličitije načine. Neki oblici ovog rata su jednostavno bez presedana – jednostavno nisu postojali i nisu mogli postojati tokom Hladnog rata“, rekao je Rjabkov za radio Sputnjik, prenosi RAI novosti.

Ukazujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se sada, "nažalost, mnogo govori o pretnji od nuklearnog sukoba", Rjabkov je ocenio da se SAD u mnogo čemu ponašaju "apsolutno nepromišljeno", dok Rusija stalno naglašava da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da ne sme biti pokrenut.

Prema rečima Rjabkova, za SAD bi bila fatalna greška da potcene rešenost Moskve da "preduzme sve mere, upotrebi sva sredstva“ u slučaju "zadiranja u suverenitet, teritorijalni integritet i državnost Rusije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.