DRAMATIČNO UPOZORENJE RUSIJE AMERICI! Počela nova faza rata: Vidimo direktnu umešanost ove države

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 12:17

DRAMATIČNO UPOZORENJE RUSIJE AMERICI! Počela nova faza rata: "Vidimo direktnu umešanost ove države"

Rusija i SAD su sada u fazi vrućeg sukoba, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov na radiju Sputnjik.

- Sada smo u fazi vrućeg sukoba sa Sjedinjenim Državama. Vidimo direktnu umešanost ove države u hibridni rat sa Rusijom na razne načine. Neki oblici ovog rata su jednostavno bez presedana - jednostavno nisu postojali. i nije mogao postojati tokom tog hladnog rata - rekao je diplomata, prenosi RIA Novosti.

On je napomenuo da se sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "nažalost, mnogo govori o pretnji nuklearnog sukoba". Prema rečima Rjabkova, "naši američki protivnici" su "apsolutno nepromišljeni" u mnogo čemu, dok Rusija stalno naglašava da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika, pa se on ne može ni pokrenuti.

- Ali koliko nepromišljeno, provokativno, na mnogo načina apsolutno nepromišljeno naši američki protivnici pomeraju stvari dalje na lestvici eskalacije, koliko su zaslepljeni svojim apsolutno apsurdnim i neosnovanim uverenjem u sposobnost da nanesu strateški poraz Rusiji, dovodi u sumnju njihovu kognitivni potencijali, u njihovoj adekvatnosti. Ovo je igranje vatrom u pravom smislu te reči - dodao je zamenik ministra.

Prema rečima Rjabkova, za SAD bi bila fatalna greška potceniti rešenost Rusije da "preduzme sve mere, upotrebi sva sredstva" u "zadiranju u suverenitet, teritorijalni integritet i državnost Rusije".

Diplomata je rekao da su odnosi uništeni i približili se kolapsu. Moskva odgovornost za ovo pripisuje Vašingtonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija: U fazi smo gorućeg sukoba sa SAD

Izvor: B92, 05.Apr.2023

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov ocenio je danas da su Rusija i SAD sada u fazi gorućeg sukoba..."Sada smo u fazi gorućeg sukoba sa Sjedinjenim Državama. Svedoci smo direktne umešanosti te države u hibridni rat sa Rusijom na najrazličitije načine. Neki oblici ovog rata su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.