Rusi su u opasnosti

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 08:46

Rusi su u opasnosti

U opasnosti od deportacije iz Letonije je 1.167 ruskih državljana, od kojih je 789 starijih od 60 godina, javila je agencija LETA.

Oni su se pozvali na letonsku Kancelariju za državljanstvo i migracije (UGDM).

U opasnosti su ruski državljani koji, kako navode iz Rige, nisu ispoštovali izmene Zakona o imigraciji i nisu dostavili dokumente za dobijanje boravišne dozvole za život u zemlji, prenela je RIA Novosti.

Iz kancelarije su pojasnili da je u decembru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2023. godine objavljeno da bi 1.213 ruskih državljana moglo da bude deportovano, ali se kasnije ispostavilo da je 46 ljudi već napustilo zemlju.

Predsednica UGDM Maira Rose rekla je da bi proces deportacije Rusa iz Latvije bio "veoma složen i opterećujući".

U avgustu 2022. godine, Kabinet ministara Letonije odlučio je da produži privremene boravišne dozvole u Letoniji za državljane Ruske Federacije samo u izuzetnim slučajevima i da im izda dozvolu za stalni boravak samo ako polože ispit iz državnog jezika koji nije ispod A2.

Osobe mlađe od 15 i starije od 75 godina su izuzete od polaganja ispita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Članica NATO otkriva: Deportacija sledi za 1.167 Rusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024

Više od hiljadu ruskih državljana u Letoniji je suočeno sa deportacijom jer nisu ispunili uslove izmena Zakona o imigraciji, a Kancelarija za državljanstvo i migracije najavljuje da će proces biti složen, ocenjujući razloge građana u prvoj fazi, dok će prinudna deportacija početi ako ne napuste...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.