Rusi kupuju Inu?

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi kupuju Inu?

Ruski investitori zainteresovani su za kupovinu hrvatske naftne kompanije Ina i uskoro dolaze u Zagreb na sastanak sa predstavnicima Vlade

Prema informaciji do koje je došao jutarnji list, Rusi bi u Zagreb mogli da dođu krajem februara i verovatno će se sastati sa premijerom Zoranom Milanovićem.

Za sada nije poznato koje su ruske naftne kompanije zainteresovane za kupovinu, a odluka o tome zavisiće od državne energetske strategiji prema regionu jugoistočne Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ako odluče da uđu u posao, Rusi bi kupili udeo mađarske kompanije MOL od 49,1 odsto akcija, ali pre toga žele da se upoznaju sa stavovima hrvatske Vlade.

Predsednik Uprave Gasproma Aleksej Miler, nedavno se sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i, kako su preneli mađarski mediji, tada su razgovarali i o Ini.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusi kupuju MOL-ov udeo u hrvatskoj naftnoj kompaniji INA

Izvor: Blic, 17.Feb.2014

Rusi su zainteresovani da kupe udeo mađarske kompanije MOL u hrvatskoj INI i njihov dolazak u Zagreb, na pregovore sa predstavnicima hrvatske vlade očekuje se uskoro, neposredno po završetku Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. ..Pozivajući se izvor blizak hrvatskoj vladi, zagrebački “Jutarnji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.