Rusi kupuju MOL-ov udeo u hrvatskoj naftnoj kompaniji INA

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi kupuju MOL-ov udeo u hrvatskoj naftnoj kompaniji INA

Rusi su zainteresovani da kupe udeo mađarske kompanije MOL u hrvatskoj INI i njihov dolazak u Zagreb, na pregovore sa predstavnicima hrvatske vlade očekuje se uskoro, neposredno po završetku Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Pozivajući se izvor blizak hrvatskoj vladi, zagrebački “Jutarnji list” piše da bi Rusi u hrvatsku prestonicu mogli doći već krajem februara i da će se tom prilikom saštati sa premijerom Zoranom MIlanovićem.

List piše da su svi najvažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljudi iz ruske naftne industrije sada okupirani igrama u Sočiju i tek kada 23. februara one budu završene, vratiće se poslovnim pregovorima.

Izvor “Jutarnjeg”, međutim, nije želeo da otkrije koje će ruske kompanije doći na razgovore o INI, ali tvrdi da njihovi predstavnici “sigurno neće doći kao konkurenti koji će se međusobno nadmetati”.

Kao moguće kupce MOL-ovog udela u INI (49,1 odsto) do sada su se pominjale dve ruske državne kompanije - Rosnjeft i Gazprom, odnosno njegova firma-ćerka Gazprom neft.

List piše da je jasno da ni jednoj od tih kompanija INA nije zanimljiva sama po sebi i da ih ne zanima samo hrvatsko tržište već da će odluka o tome koja će ruska kompanija dati ponudu zavisi o ruskoj energetskoj strategiji prema celom regionu jugoistočne Evrope.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusi kupuju MOL-ov udeo u hrvatskoj INI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2014

Rusi su zainteresovani za udeo mađarske kompanije MOL u hrvatskoj INI i njihov dolazak u Zagreb, radi pregovora sa predstavnicima hrvatske vlade, očekuje se uskoro, neposredno po završetku Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.