Rušenje baraka u kojima su bili migranti kod Železničke

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rušenje baraka u kojima su bili migranti kod Železničke

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da će premeštanjem migranata iz centra Beograda biti povećana bezbednost stanovnika glavnog grada, ali i da će samim migrantima biti pruženi mnogo bolji uslovi u prihvatnim centrima.

Stefanović je novinarima posle obilaska baraka kod Beogradske autobuske stanici odakle su iseljeni migranti, kazao da je taj prostor bio stecište švercera ljudi i potencijalni izvor zaraze.

"Ova mesta su potpuno nebezbedna >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i neadekvatna za smeštaj migranata. Dugo smo ih molili da ih sklonimo u adekvatne centre gde bi imali ljudski tretman. Danas rušimo ove objekte, a migrante smo uspeli da pomerimo u prihvatne centre i time povećamo bezbednost građana Beograda i obezbedimo migrantima bolje uslove", rekao je Stefanović.

On je naveo i da je u Srbiji trenutno oko 8.000 migranata koji se nadaju ulasku u zemlje EU.

"Mi smo od jula 2016. godine i uvođenja zajedničkih vojno-policijskih patrola na granicama uspeli da odvratimo više od 21.000 migranata od ulaska u Srbiju. Taj problem ulaska u našu zemlju držimo pod kontrolom vojno-policijskim patrolama, ali to nije rešenje. Ovde fali suštinska evropska politika i odgovor na pitanje šta raditi sa ekonomskim migrantima", kazao je Stefanović.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kazao je da je Beograd jedini glavni grad Evrope bez nasilja i sukoba rešio problem izmeštanja migranata iz centra grada.

"Hvala MUP-u i Komesarijatu za izbeglice jer smo bez ijednog incidenta više od 1.000 migranta premastili u adekvatne kapacitete. Pokazali smo ljudima šta je bolje za njih uzdržavajući se od nasilja. Ove barake biće u potpunosti uklonjene i nećemo dozvoliti neodgovorno naseljavanje migranata ne samo u Beogradu nego i u drugim mestima Srbije jer postoje smeštajni kapaciteti za sve njih", rekao je Vulin.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.