Rumunski parlament izglasao novu vladu, premijer Ludovik Orban

Izvor: Beta, 04.Nov.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunski parlament izglasao novu vladu, premijer Ludovik Orban

Parlament Rumunije izglasao je danas novu, manjinsku vladu na čelu s premijerom Ludovikom Orbanom, čime je okončana politička kriza koja je uticala i na formiranje nove Evropske komisije.Za Orbanovu vladu centra glasalo je 240 poslanika, sedam više nego što je bilo potrebno.Orbanov kabinet će zameniti vladu Socijaldemokratske partije predvodjene Vijorikom Dančilom, kojoj je parlament 10. oktobra izglasao nepoverenje na zahtev opozicije.Predsednik Rumunije Klaus Joanis dodelio je potom mandat za formiranje vlade Orbanu, lideru Liberalne stranke.Nova vlada treba da predloži kandidata za evrokomesara za saobraćaj, pošto Rovana Plumb, koju je Rumunija prvobitno predložila za taj resor, nije dobila podršku Odbora za pravna pitanja Evropskog parlamenta, zbog čega je formiranje Evropske komisije odloženo za mesec dana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova vlada Rumunije položila zakletvu, premijer Ludovik Orban

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019

Nova rumunska vlada na čelu sa premijerom Ludovikom Orbanom danas je položila zakletvu pred predsednikom Klausom Joanisom u predsedničkoj palati Kotročanji u Bukureštu...Vlada je prethodno dobila poverenje parlamenta, nakon čega je Joanis potpisao dekret o postavljanju nove vlade, prenosi Ađerpres...Nova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rumunski parlament izglasao novu vladu, premijer Ludovik Orban

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2019, 01:11

Parlament Rumunije izglasao je danas novu, manjinsku vladu na čelu s premijerom Ludovikom Orbanom, čime je okončana politička kriza koja je uticala i na formiranje nove Evropske komisije...Za Orbanovu vladu centra glasalo je 240 poslanika, sedam više nego što je bilo potrebno...Orbanov kabinet...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zigfrid Muresan je NOVI KANDIDAT Rumunije za komesara EK

Izvor: Blic, 05.Nov.2019

Nova rumunska vlada predložiće poslanika Evropskog parlamenta Zigfrida Muresana za komesara u novom sazivu Evropske komisije, izjavili su danas zvaničnici vladajuće Nacional-liberalne partije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.