Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija: Jedna osoba u karantinu zbog sumnje na ebolu

Rumunski državljanin, koji se u tu zemlju iz Nigerije vratio sa simptomima ebole, smešten je u karantin u klinici za infektivne bolesti u Bukureštu, saopštili su rumunski zdravstveni zvaničnici.

On se iz Nigerije vratio 25. jula, a u nedelju ujutru je došao u bolnicu u Ploešti sa simptomima groznice, dehidratacije i dijareje, naveli su zvaničnici.

Odatle je prebačen u bolnicu u Bukureštu, a lekari su naveli da ima simptome koji odgovaraju i nekim drugim bolestima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Svetska zdravstvena organizacija je u petak pozvala na hitne mere u zdravstvu na svetskom nivou u borbi protiv epidemije ebole, koja je pogodila pre svega zapadnu Afriku.

Od ebole je od početka godine umrlo skoro hiljadu ljudi, a oko 1.800 slučajeva zaraze je potvrdjeno ili čeka na potvrdu. Sijera Leone, Liberija i Gvineja su zemlje koje je ova epidemija najviše zahvatila.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.