Ruma: Naši prete blokadom kasarne ako dođu azilanti

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma: "Naši" prete blokadom kasarne ako dođu azilanti

Srpski narodni pokret (SNP) "Naši" upozorio je da će blokirati staru vojnu kasarnu u Rumi ukoliko vlast pokuša da azilante iz Banje Koviljače prebaci u tu sremsku opštinu.

"Ukoliko režim zaista odluči da tražioce azila prebaci iz Banje Koviljače u Rumu, SNP 'Naši' će pozvati građane na mirne proteste i blokadu stare vojne kasarne kako bi se sprečilo njihovo useljenje", saopštio je Pokret "Naši" iz Rume.

U saopštenju se navodi da SNP "Naši" razumeju potrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se problem građana Banje Koviljače reši, "ali ne svaljivanjem problema na leđa građana Rume".

"Imajući u vidu da su tražioci azila pravili probleme stanovnicima u Banji Koviljači, što je kao posledicu imalo bojkot nastave u osnovnoj školi, neprihvatljivo je da se oni presele u kasarnu koja se nalazi na samo sto metara od Ekonomske škole i Gimnazije u Rumi", navedeno je u saopštenju.

SNP "Naši" navodi da u Rumi vlada velika zabrinutost među stanovništvom od kada se saznalo da su službenici MUP-a i socijalnih službi obilazili vojnu kasarnu kako bi proverili da li je pogodna za smeštaj azilanata.

Protest građana Banje Koviljače organizovan je zbog velikog broja azilanata i imigranata u tom gradu, a nezadovoljstvo je kulminiralio pošto su britansku državljanku, koja je bila u turističkoj poseti ovom mestu, silovala petorica Avganistanaca.

Posle razgovora sa predstavnicima državnih organa, obećano je izmeštanje azilanata i imigranata iz Banje Koviljače u neke od napuštenih kasarni u Srbiji. Pored Rume, azilante i imigrante trebalo bi smestiti u kasarne u Novom Pazaru, Surdulici, Aleksincu i Loznici.

Prema podacima policije iz Loznice, u Banji Koviljači se nalazi više od 2.500 imigranata, dok meštana ima oko 5.500.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.