Rukometaši Španije i Švedske u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2022, 23:37

Rukometaši Španije i Švedske u finalu Evropskog prvenstva

Rukometaši Španije i Švedske plasirali su se u finale Evropskog šampionata u Budimpešti. Prvo su branioci titule Španci iznenadili prvog favorita Dansku i pobedili 29:25, a potom je Švedska posle drame pobedila Francusku 34:33. Finale je na programu u nedelju od 18 sati.

Rukometaši Švedske savladali su selekciju Francuske sa 34:33 i plasirali se u finale Evropskog prvenstva u Mađarskoj. Neverovatna drama i iznenađenje i u drugom polufinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Francuska je znatno bolje ušla u meč, pošto je stekla prednost od 5:1 u uvodnim minutima. Šveđani su uspeli da povežu redove i zaigraju za klasu bolje od rivala.

Na poluvreme su otišli sa tri gola prednosti, da bi u drugom delu meča u jednom trenutku vodili sa pet golova. Meč se približavao kraju, a Francuska je pronalazila način da se vrati u igru.

U odlučujućim momentima, Francuska je imala dve prilike za izjednačenje, ali je maestralni golman Švedske Palička odbranio dva udarca.

Gotfridson je sa devet golova predvodio Šveđane, dok je Pela dodao sedam. Najefikasniji u redovima Francuske bili su Deska i Min sa po osam golova.

Španija u finalu EP, "furija" srušila i Dansku

Rukometaši Španije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, pošto su u polufinalu nadigrali selekciju Danske sa 29:25. "Crvena furija" će tako imati priliku da odbrani evropsko zlato.

Španci su eliminisali verovatno i favorita čitavog turnira u Budimpešti, u jednoj više nego uzbudljivoj utakmici.

Danci su u prvom poluvremenu imali četiri gola prednosti i delovalo je da imaju kvalitet da eliminišu Špance, ali je usledio preokret i poptuna dominacija Španije u drugom delu meča.

Gomez je predvodio strelce Španije sa čak 11 golova, pomoć je imao u sedam golova Kaneljasa, kao i nestvarnih 14 odbrana golmana Vargasa.

U redovima Danske istakli su se Hansen sa osam golova i Jakobsen sa četiri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.