Izvor: Studio B, 25.Jun.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka iz Voždovca pita kada će biti završena popravka u Ul. Miška Jovanovića, jer autobusi sa linije 26 i 30 već dve nedelje zaobilaze ovu ulicu i voze Kumodraškom. Pita da li zbog 15m autobus mora toliko da ide zaobilazno?

Kako već piše u saopštenju na sajtu www.beograd.rs,

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda započela je danas pripreme za sanaciju kolovoza u Ul. Miška Jovanovića, kako bi se ova saobraćajnica osposobila za odvijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << javnog prevoza i putničkog saobraćaja. Ulica je zatvorena posle nedavnih obilnih padavina koje su izazvale oštećenja kolovoza na nekoliko mesta. Problemi u ovoj ulici javili su se proletos, kada su pukle dotrajale vodovodne instalacije, usled čega se jedna količina zemlje obrušila u Novi kumodraški kišni kolektor, čija izgradnja je u toku. Izvođač radova je izvršio nasipanje novog materijala na mestu ulegnuća kolovoza i nastavio sa radovima na tunelskoj deonici. Nezavisno od ovih problema, obilne padavine s početka maja poterale su kroz Stari kumodraški kolektor velike količine atmosferskih voda, a kako je ovaj kolektor nedovoljnog kapaciteta, voda je u Ul. Miška Jovanovića na nekoliko mesta iščupala kanalizacione poklopce, čime su izazvana dodatna oštećenja na kolovozu. Ulica je tada po nalogu inspekcije zatvorena radi bezbednosti saobraćaja.

Direkcija za građevinsko zemljište je izdala nalog izvođaču radova na izgradnji Novog kumodraškog kolektora da odmah proceni koje je radove neophodno izvršiti kako bi se u najkraćem roku ulica osposobila za saobraćaj. Budući da se novi kolektor gradi neposredno uz stari kumodraški kolektor koji je u funkciji, i druga javna preduzeća će, u okviru svojih nadležnosti, pomoći da se radovi na popravci kolovoza završe što pre, - kaže se u saopštenju i odgovoru Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.