Rojters: SAD planiraju da pošalju dodatne snage u Saudijsku Arabiju

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojters: SAD planiraju da pošalju dodatne snage u Saudijsku Arabiju

SAD planiraju da pošalju veliki broj dodatnih snaga, možda i hiljade, u Saudijsku Arabiju nakon napada izvedenog 14. septembra na njena naftna postrojenja.

Za taj napad su Vašington i Rijad okrivili Iran.

Pentagon nije odmah odgovorio na zahtev da prokomentariše ovu vest.

Izvori nisu precizirali koliko će tačno vojnika biti upućeno niti da li će oni zameniti bilo koje druge američke snage koje bi mogle biti raspoređene na drugom mestu u regionu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narednim nedeljama ili mesecima.

Pentagon tek treba da najavi, na primer, da li će zameniti nosač aviona USS Abraham Linkoln i svoje udarne grupe kada konačno završi svoje razmeštanje na Bliski istok.

Jedan od izvora rekao je Rojtersu da SAD razmatraju i raspoređivanje dodatnih sistema vazdušne odbrane Saudijskoj Arabiji.

To, takođe, nije bilo moguće odmah potvrditi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HILJADE AMERIČKIH VOJNIKA IDU U SAUDIJSKU ARABIJU: Iranu se ovo uopšte neće dopasti!

Izvor: Kurir, 11.Okt.2019

Sjedinjene Američke Države planiraju da pošalju veliki broj dodatnih snaga, možda i hiljade, u Saudijsku Arabiju nakon napada izvedenog 14. septembra na njena naftna postrojenja, za koja su Vašington i Rijad okrivili Iran, rekli su danas neimenovani izvori Rojtersu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.