Rojters: Rezolucija u trenutku rastućih napetosti

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojters: Rezolucija u trenutku rastućih napetosti

Kosovski parlament izglasao je odluku o formiranju pregovoračkog tima koji treba da pokuša da razreši neizmirene sporove sa Srbijom, navodi Rojters.

Britanska agencija navodi da je većina opozicionih poslanika bojkotovala zasedanje o uspostavljanju 12-članog tima koji treba da čine predstavnici vlade, opozicije i civilnog društva.

Navodi da se se ovo izglasavanje desilo u trenutku "rastućih napetosti" između Beograda i Prištine.

Rojters ocenjuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su odnosi "dostigli novi najniži nivo u petak, kada je kosovski parlament odobrio stvaranje stalne vojske od 5.000 pripadnika, samo nedelju dana nakon što je premijerka Srbije (Ana Brnabić) navela da bi takav potez mogao da izazove Beograd da vojno interveniše".

"Danas smo doneli odluku koja je važna za očuvanje našeg suvereniteta i integriteta, a u partnerstvu sa međunarodnom zajednicom", prenosi Rojters reči predsedavajućeg kosovske skupštine Kadrija Veseljija.

Agencija navodi da rezolucija koju je usvojila skupština u narednih 30 dana treba da bude propraćena zakonom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.