Rodni stereotip u svakom petom TV oglasu u CG

Izvor: Danas, 07.Nov.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodni stereotip u svakom petom TV oglasu u CG

Svaki peti televizijski oglas ima poruku sa rodnim stereotipom, a žene se mnogo češće od muškaraca pojavljuju kao glavni likovi u posmatranim oglasima na Javnom servisu, Prvoj TV, Pinku M i TV Vijesti, pokazala je analiza koju je uradila Agencija za elektronske medije (AEM), prenosi RTCG. Članak Rodni stereotip u svakom petom TV oglasu u CG se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Crna Gora: Rodni stereotip u svakom petom TV oglasu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Nov.2018

Analiza je rađena u periodu od 4. do 10. juna, a posmatrano je 50 različitih oglasnih spotova. Sprovedena je na osnovu metodologije za analizu oglasnog sadržaja koju je uradilo Audiovizuelno vijeće Andaluzije (Consejo Audiovisual de Andalucia CAA)...Prema podacima iz analize, u koju je Pobjeda imali...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.