Roditelji VII/2 škole Vladislav Ribnikar traže hitnu suspenziju direktorke

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 18:23

Roditelji VII/2 škole "Vladislav Ribnikar" traže hitnu suspenziju direktorke

Roditelji učenika iz VII/2 OŠ "Vladislav Ribnikar", koje je pretrpelo najveće posledice tragične pucnjave 3. maja, uputili su dopis Ministarstvu prosvete.

Oni u dopisu traže hitnu suspenziju direktorke ove škole, školskog psihologa i pedagoga.

Oni u dopisu zahtevaju hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke OŠ "Vladislav Ribnikar" Snežane Knežević do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zahtevaju i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj.

Ponovili su i ranije iznete zahteve: da se u potpunosti i do kraja izvrši rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obaveste zainteresovane strane u skladu sa zakonom; šta će biti sa dečakom i u kom su statusu njegovi roditelji jer postoji veliki strah da će on biti na slobodi; šta će se i kako, osim obezbeđenja sredstava, konkretno preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole.

Roditelji VII/2 su se ogradili od javnog istupanja i drugog delovanja predsednika Saveta roditelja škole Igora Đorđevića.

Oni su u dopisu naveli da su "prisiljeni da ukažu na velike propuste i nekooperativnost Uprave škole, a pre svega direktorke Snežane Knežević, a delom i predsednika Saveta roditelja Igora Đorđevića".

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.