Izvor: S media, 07.Sep.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riker uputio pismo podrške organizatorima "Beograd Prajda 2012"

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker uputio je pismo podrške organizatorima "Beograd Prajda 2012" i najavio da će sa Vladom Srbije uspostaviti dijalog "da se osigura da čitava manifestacija održi na bezbedan način".

"U potpunosti prepoznajemo važnost ''Beograd Prajda'' i njegov značaj u unapređivanju naših zajedničkih vrednosti i to prvenstveno jednakosti, ljudskog dostojanstva i tolerancije u Srbiji. U potpunosti se slažemo da bi uspešan >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Prajd bio uspeh ne samo za LGBT zajednicu već i za Vladu Srbije, a naročito za nivo poštovanja ljudskih prava u Srbiji", navodi se u čestitki koju su medijima prosledili organizatori Prajda.

Zamenik pomoćnika državne sekretarke SAD Hilari Klinton je takođe podsetio da je ambasada SAD u Beogradu već duže vreme jaka i aktivna podrška srpske LGBT zajednice.

U pismu se naglašava i zajedničko delovanje i rad sa Vladom Srbije.

Tim povodom, ambasador Riker zaključio je da će se "nastaviti dugotrajno angažovanje i dijalog na najvišem nivou sa Vladom Srbije kako bi se pomoglo da se osigura da čitava manifestacija održi na bezbedan način".

Ambasador Riker je izrazio žaljenje što ove godine neće moći da se pridruži učesnicima Prajda, navodeći da ga raduju planovi Ambasade SAD da se pridruže učesnicima.

(Tanjug)

FOTO: Guliver/ Thinstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD podržale održavanje "Beograd Prajda"

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2012

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker uputio je danas pismo podrške organizatorima "Beograd Prajda 2012" i najavio razgovor tim povodom sa Vladom Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Riker podržao Beograd Prajd 2012.

Izvor: B92, 07.Sep.2012

Beograd -- Filip Riker, zamenik pomoćnika američke državne sekretarke Hilari Klinton uputio je pismo podrške organizatorima "Beograd Prajda 2012"...U pismu im želi bezbedan i uspešan Prajd 2012..."U potpunosti prepoznajemo važnost 'Beograd Prajda' i njegov značaj u unapređivanju naših zajedničkih...

Nastavak na B92...

Riker podržao Paradu ponosa u Beogradu

Izvor: Kurir, 08.Sep.2012, 07:00

Zamenik pomoćnika američke državne sekretarke veruje da bi održavanje ove manifestacije bio uspeh za Vladu Srbije..BEOGRAD - Založio se...Zamenik pomoćnika američke državne sekretarke Filip Riker podržao je organizatore Parade ponosa u Beogradu i ocenio da bi uspešno održavanje te manifestacije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.