Rijaset Islamske zajednice Srbije pozvao na mir na Kosovu

Izvor: Blic, 10.Feb.2013, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijaset Islamske zajednice Srbije pozvao na mir na Kosovu

Rijaset Islamske zajednice Srbije osudio je događaje kod manastira Visoki Dečani na Kosovu i apelovao na Islamsku zajednicu Kosova da pozove na mir i pomirenje, u skladu sa principima islama.

"Zemlja Bogu pripada, od nje smo stvoreni, u nju se vraćamo i iz nje ćemo ponovo biti stvoreni. Pozovite i podsetite ljude na veru u Boga, a verujući shvataju da nam je Bog jedan i da nas sve poziva na mir i međuljudsku saradnju, što je takođe u skladu i sa principima modernog demokratskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << društva", navodi se u saopštenju Rijaseta.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je juče da je manastir bio blokiran snagama policije i Kfor zbog pretnji rukovodstva opštine Dečani i ekstremnih grupa Albanaca da će protestovati ispred manastira zbog odluke Vrhovnog suda Kosova kojom su potvrđena imovinska prava manastira.

Povezane vesti: Albanci pokušali da na silu uđu u Visoke Dečane, sprečili ih italijanski vojnici Kfora Albanci sa juga Srbije podeljeni oko islamskih zajednica Kfor nezadovoljan stanjem u Brđanima Mešihat: Zukorlić ponovo zloupotrebljava džamije Zilkićevi pozvali Zukorlićeve na ujedinjenje
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rijaset IZuS pozvao na mir na KiM

Izvor: B92, 10.Feb.2013

Beograd -- Rijaset Islamske zajednice Srbije najoštrije je osudio događaje kod manastira Visoki Dečani i pozvao Islamsku zajednicu Kosova da pozove na mir i pomirenje...Rijaset u saopštenju poziva Islamsku zajednicu Kosova, na čelu sa muftijom Naim ef. Trnavom, na pomirenje "u skladu sa vrednostima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.