Izvor: Beta, 03.Feb.2023, 18:39

Rijaset IZ u BiH: Imam Mahić će morati pred disciplinsku komisiju zbog stava o svetosavlju

Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini saopštio je danas da će imam Amir Mahić morati da se izjasni pred disciplinskom komisijom tog tela zbog nedavnih izjava o srpskom srednjovekovnom prosvetitelju Svetom Savi i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC)."Iako je Amir Mahić izvanredan imam, odgovoran i posvećen radu, s velikim ugledom i bez ijedne mrlje u delovanju, on je morao biti svestan činjenice da je javna ličnost i da njegove reči imaju posebnu težinu i da se posebno vagaju", naveo je Rijaset Islamske zajednice u BiH.Mahić, imam Medžlisa IZ u Kozarcu kod Prijedora, zbog toga će morati javno da se izjasni pred disciplinskom komisijom Rijaseta IZ u BIH, jer se "bez obzira na sve okolnosti i razloge, verska osećanja ne smeju vređati", navodi se."Islamska zajednica je do sada dosledno branila pravo na verska uverenja i dizala glas protiv svake povrede tog prava. Ona će to, bez sumnje, činiti i ubuduće", dodaje Rijaset IZ u BiH.IZ u BiH, kako se navodi, "odbacuje sve insinuacije kojima se ovaj događaj želi predstaviti kao deo planskog delovanja, kako verskog, tako i političkog vođstva bošnjačkog naroda"."Reč je, isključivo, o ličnom stavu iza kojeg ne stoji Islamska zajednica i njeni zvanični organi", dodaje se.IZ u BIH ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zbog izjava o Svetom Savi imam će morati pred disciplinsku komisiju Rijaseta

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2023, 09:35

Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini saopštio je da će imam Amir Mahić morati da se izjasni pred disciplinskom komisijom tog tela zbog nedavnih izjava o svecu SPC Svetom Savi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.