Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ričard Brenson ima plan za obnovu Kariba nakon Irme

Uragan Irma nanio je ogromne posljedice američkoj obali i brojnim ostrvima. Irma je, između ostalog, opustošila i Karibe i uništila toliko biljaka da su ostrva promijenila boju.

Da bi se šteta sanirala i ostrva Barbuda i Antigva obnovila, biće neophodno uložiti 300 miliona dolara.

Milijarder Ričard Brenson, čije je privatno ostrvo većim dijelom uništeno, želi da pomogne.

"Idem na Djevičanska ostrva iz Portorika da ocijenim situaciju, pružim podršku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sastanem se sa zvaničnicima i pružim pomoć“, napisao je Benson na svom blogu, piše Travel + Leisure.

Brenson, koji se od uragana sklonio u svoj vinski podrum, već nekoliko dana trudi se da pomogne. On je putem društvenih mreža pozvao prijatelje da doniraju novac kako bi pomogli porodicama koje su ostale bez krova nad glavom.

U svojoj posljednjoj objavi Brenson je naveo da očekuje sastanak sa nadležnima u toj oblasti kako bi se utvrdilo ko može da pomogne, kako i koliko.

"Mnogo se može učiniti. Trenutno pokušavamo da obezbijedimo hranu, vodu i pomoć što je više moguće.“

"Postoji strah od širenja građanskih nemira, pozivam sve da ostanu mirni, pronađu sigurnost i pomognu jedni drugima.“

Osim toga, potrebno je obnoviti i ostrvo, za šta je, kako milijarder navodi, neophodan Maršalov plan.

"To podrazumeva i veću otpornost građevina jer je velika vjerovatnoća da ovakvi naleti uragana budu učestaliji zbog klimatskih promjena.“

#roadtown #tortola during the eye of the storm. Thinking of everyone!

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.