Ribari nestali u talasima zbog Meri

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ribari nestali u talasima zbog Meri

Tri ribara se vode kao nestali kod meksičke obale, pošto je njihov brod potonuo u velikim talasima uragana "Meri" koji besni nad Pacifikom.

"Nažalost, imamo tri nestala ribara", potvrdio je Venkeslao Petit direktor Agencije civilne zaštite u turističkom centru Los Kabos na krajnjem jugu poluostrva Donja Kalifornija gde je proglašeno vanredno stanje.

Marinci su u potrazi za nestalim ribarima koji su isplovili ka Tio Čori sa još četvoricom i njihov brod je potonuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u velikim talasima uragana, prenela je agencija AFP.

Uragan "Meri" mogao bi da donese udare vetra od 240 kilometara na sat i velike talase meksičkoj obali, upozoravaju u najnovijem biltenu prognozeri američkog Nacionalnog centra za uragane sa sedištem u Majamiji mada su najavili promene u intenzitetu tokom prošle noći po lokalnom vremenu i trend oštrog slabljenja intenziteta tokom dana.

"Meri" je sada udaljen 765 kilometara južno-jugozapadno od meksičkog dela poluostrva Donja Kalifornija i kreće se zapadno-severozapadno, navodi AFP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.