Restoran u Kini se izvinio što je merio telesnu težinu mušterija na ulazu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2020, 13:45

Restoran u Kini se izvinio što je merio telesnu težinu mušterija na ulazu

Uprava jednog restorana u Čangši, centralnom delu Kine, uputila je danas izvinjenje jer je na ulazu merila telesnu težinu mušterija u okviru nacionalne kampanje protiv bacanja hrane.

Restoran je bio na meti oštrih kritika na društvenim mrežama čim je uveo tu meru.

Mušterije su bile pozvane da stanu na vagu i da upišu lične podatke u aplikaciju koja im potom preporučuje izbor hrane na osnovu telesne težine i kalorijske vrednosti jela, preneli su lokalni mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Kini.

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je naciju da ne razbacuje hranu posebno u vreme korona virusa i poplava koje su dovele do povećanja cena prehrambenih proizvoda.

Kao odgovor na taj poziv, mnogi regionalni restorani su zatražili od mušterija da naručuju manje jela za grupne obroke.

Tako je restoran u Čangši postavio plakate sa natpisima "Budite štedljivi i savesni" ili "Operacija prazan tanjir".

Uprava restorana je posle kritika na društvenim mrežama uputila izvinjenje.

"Naša prvobitna namera je bila da se hrana ne razbacuje i da se promoviše zdrava ishrana. Nikada nismo primoravali mušterije da se mere", dodala je uprava restorana navodeći da joj je žao što je njena kampanja u javnosti izazvala negativne reakcije.

Neke kineske platforme obećale su da će zatvoriti naloge u kojima se promovišu jela u okviru kampanje protiv bacanja hrana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.