Reporteri bez granica: RTS da prestane sa ignoriše proteste gradjana

Izvor: Beta, 19.Mar.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reporteri bez granica: RTS da prestane sa ignoriše proteste gradjana

Medjunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) ocenila je danas da bi Radio televizija Srbije trebalo da prestane da ignoriše proteste gradjana koji traju tri meseca."Javni servis nije sredstvo propagande i treba da obezbedi nepristrasno izveštavanje, bez obzira da li se Vladi to dopada ili ne. RTS mora prestati da ignoriše one koji su demonstrirali tri meseca i trebalo bi da daju punu pokrivenost tom talasu protesta", navela je ta organizacija na tviter nalogu, a prenelo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).Predstavnici RSF su 22. januara ove godine boravili u Beogradu i razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.Reporteri su tada saopštili da očekuju konkretne mere i "pozitivne promene" u cilju veće slobode medija u Srbiji.U saopštenju RSF je bilo navedeno i da je razgovor sa Vučićem bio "direktan i konkretan" i da su tokom njega pokriveni svi aspekti medijskih sloboda, uključujući bezbednost novinara, uredjivačku nezavisnost i novinarsku etiku.RSF je osudila nedostatak nezavisnosti u "mnogim srpskim medijima", naročito provladinim, podsetio je NUNS.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Reporteri bez granica: RTS da prestane sa ignoriše proteste

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2019

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) ocenila je danas da bi Radio televizija Srbije trebalo da prestane da ignoriše proteste građana, koji traju tri meseca..."Javni servis nije sredstvo propagande i treba da obezbedi nepristrasno izveštavanje, bez obzira da li se Vladi to dopada ili...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.