Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reporteri bez granica: RTS da prestane da ignoriše proteste građana

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica RSF), ogranak za Evropu, oglasio se na svom tviter nalogu povodom burnih dešavanja u Beogradu.

“Međutim, javni servis nije sredstvo propagande i treba da obezbedi nepristrasno izveštavanje, bez obzira da li se vladi to dopada ili ne @RTS_Vesti moraju prestati da ignorišu one koji su demonstrirali 3 meseca i trebali bi da daju punu pokrivenost tom talasu protesta. #Serbia @RTS_Vesti @avuvic”, stav je Reportera.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<





Podsećamo da su predstavnici Reportera 22. januara ove godine boravili u Beogradu i razgovarali sa predsednikom Srbije. Reporteri su tada saopštili da, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem očekuju konkretne mere i "pozitivne promene" u cilju veće slobode medija u Srbiji.

U saopštenju RSF je bilo navedeno i da je raygovor sa Vučićem bio "direktan i konkretan" i da su tokom njega pokriveni svi aspekti medijskih sloboda, uključujući bezbednost novinara, uređivačku nezavisnost i novinarsku etiku. RSF je osudila nedostatak nezavisnosti u "mnogim srpskim medijima", naročito provladinim.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Reporteri bez granica: RTS da prestane da ignoriše proteste

Izvor: Danas, 19.Mar.2019

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica na svom tviter nalogu, povodom dešavanja u Beogradu, objavila je da Radio televizija Srbije u svojim vestima mora da prestane da ignoriše one koji demonstriraju tri meseca i trebalo bi da da punu pokrivenost tom talasu protesta. Članak Reporteri bez...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.