Rekordna kazna od 234 miliona dolara za slanje spamova

Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna kazna od 234 miliona dolara za slanje spamova

Sud u Los Anđelesu je izrekao rekordnu kaznu od 234 miliona dolara pošiljaocima neželjenih poruka elektronske pošte (spamovi) Sanfordu Valasu i Volteru Rajnsu u sudskom procesu koga je protiv njih pokrenuo Internet portal "MajSpejs".



Valas i Rajns su proglašeni krivima za kršenje odredbi Zakona o kontroli napada neželjenim pornografskim i marketinškim porukama. Tokom suđenja je utvrđeno da su oni na prevaru došli do korisničkih imena i lozinki registrovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << korisnika "MajSpejsa" koje su potom "bombardovali" spamovima u kojima se reklamira prodaja različitih proizvoda. Dvojica optuženih su poslali ukupno 730.000 poruka korisnicima portala "MajSpejs". Neke od tih poruka su navodno poslate s bezbednih adresa, što je određene analitičare navelo da se zapitaju da li rukovodioci "MajSpejsa" imaju uvid u bezbednost komunikacije sa svojim korisnicima i partnerima. Rekordna kazna izrečena dvojici optuženih određena je tako što je za svakog primaoca spamova utvrđena odšteta od 100 dolara, a ta suma je zatim utrostručena zbog utvrđenog delovanja u nameri da se drugim korisncima nanese šteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.